Vijesti

RADNA I SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE DRAGANIĆ

           Općinsko vijeće Općine Draganić  je 19. prosinca održalo posljednju ovogodišnju sjednicu. Počela je burno jer su vijećnici Koalicije SDP-HNS-HSU nezadovoljni neprihvaćanjem njihovih dopuna dnevnog reda napustili sjednicu.
 Načelnik  Općine Mr. Stjepan Bencetić izrazio je žaljenje na ovakav čin oporbenih vijećnika, jer je kako je istaknuo "mislio da će konačno prevladati zajedništvo, razum i tolerancija" ali to se nije dogodilo, te je sjednica nastavljena sa 7 vijećnika. Odrađene su 22 točke dnevnog reda od kojih je najznačajnija donošenje Proračun Općine za 2014. godinu.
        Nakon radne nastavljeno je sa svečanom sjednicom na kojoj su bili nazočni predstavnici Mjesnih odbora, udruga koje se financiraju iz općinskog proračuna, predstavnici škole, političkih stranaka i djelatnici Općine. Načelnik Bencetić rezimirao je poslovanje u zadnjih 6 mjeseci ove vlasti, te upoznao nazočne sa planovima za iduću 2014.g.
        Načelnik Općine Stjepan Bencetić i predsjednik Općinskog vijeća Josip Jazvac svim nazočnima uputili su Božićno-Novogodišnju čestitku i pozvali na druženje uz  skromni- recesijski domjenak. (Evo djelić sa sjednica).
 

BRANITELJI KARLOVAČKE ŽUPANIJE ODALI POČAST ŠKABRNJI U ORGANIZACIJI UDVDR . OGRANAK DRAGANIĆ

Već  22. godinu, tradicionalno se obilježava obljetnica stradanja Škabrnje - mještana i branitelja ubijenih u velikosrpskoj agresiji 18. prosinca 1991. godine.  U „koloni sjećanja“ uz mnoštvo branitelja  i civila iz svih krajeva Hrvatske bili su i Karlovčani. U organizaciji UDVDR-a – Ogranak Draganić predvođeni brigadirom u mirovini Josipom Tomačićem   odali su počast žrtvama rata.
opširnije >

SJEĆANJE NA POGINULE BRANITELJE KOD SV. KRIŽA U DRAGANIĆU

U petak je u Draganiću kod kapelice Uzvišenja Sv.Križa obilježena 22. godišnjica pogibije 17 pripadnika 129. brigade ZNG/HV. Na komemoraciji su uz obitelji i prijatelje poginulih bili i predstavnici Udruge 129. Brigade, izaslanstvo MORH-a i Glavnog stožera OS RH te župan Ivan Vučić, karlovački gradonačelnik Damir Jelić i načelnik općine Draganić Stjepan Bencetić sa suradnicima te brojni drugi.
Misa za poginule branitelje započela je u 14 sati, u isto vrijeme kada je prije 22 godine avion JNA-a raketirao mobilizacijsko mjesto 129. Brigade. Udruga 129. Brigade na mjestu stradanja podigla je spomen kapelicu Svetog Križa. Misu je predvodio prečasni Ferdinand Vražić.

SVI SVETI NA GROBLJU DRAGANIĆ

POZIV ZA PRIJEM POLAZNIKA NA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD BEZ ZASNIVANJA RADNOG ODNOSA U OPĆINI DRAGANIĆ

REPUBLIKA HRVATSKA

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

      NAČELNIK OPĆINE

 

KLASA:112-03/13-01/0 1

URBROJ: 2133/08-02/01-13-5

Draganić,26.08.2013. godine

 

            Na temelju članka 93. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN 86/08 i 61/11) i Plana prijema za stručno  osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Draganić za 2013 godinu  KLASA: 112-03/13-01/01 od načelnik Općine Draganić, raspisuje 

P O Z I V

                        Za prijem polaznika na stručno osposobljavanje za rad

                                                           bez zasnivanja radnog odnosa u Jedinstvenom upravnom odjelu

                                                   Općine Draganić

              

 

                                              u trajanju od 12 mjeseci, s punim radnim vremenom, za sljedeća radna mjesta:

-       Savjetnik za gospodarstvo, turizam i imovinsko pravne poslove, magistar struke ili stručni specijalist ekonomske ili pravne struke

1 izvršitelj pravne ili ekonomske struke

 

-        Referent za računovodstvo, financije i proračun i računopolagatelj, SSS, srednja stručna sprema ekonomske struke

-        1.  Izvršitelj ekonomske struke          

 

-        Referent za komunalne poslove i komunalni redar, SSS, srednja stručna sprema tehničke, upravne ili  ekonomske struke

-        1.  Izvršitelj  tehničke, upravne ili ekonomske struke

 

Pored navedenih uvjeta kandidati moraju ispunjavati i uvjet iz članka 2.stavka  točke 1. Zakona o poticanju zapošljavanja  (NN 57 i 120/12), te na njih ne smiju postojati zapreke za prijem u službu utvrđene člankom 15. i 16. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN 86/08 i 61/11)

U prijavi po ovom Pozivu kandidati trebaju navesti osobne podatke i radno mjesto za koje podnose prijavu, te priložiti sljedeće:

-        životopis

-        presliku osobne iskaznice

-        presliku svjedodžbe (diplome) uvjerenja o stručnoj spremi

-        uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak, ne stariji od 6 mjeseci

Prilozi mogu biti u originalu ili preslici koje ne moraju biti ovjerene, ali su kandidati koji uđu u uži izbor dužni prije zaključivanja ugovora dostaviti na uvid originalne dokumente. Kandidati koji podnose prijavu na više radnih mjesta , trebaju u prijavi navesti za koja radna mjesta se prijavljuju i nisu obvezni dostaviti višestruke priloge.

            Izrazi koji se koriste u ovom Pozivu za osobe u muškom rodu, uporabljeni su neutralno i odnose se na muške i ženske osobe.

            Prijave po ovom Pozivu  podnose se u roku osam (8) dana od dana njegove objave na adresu : Općina Draganić, Draganići 10, s naznakom „Stručno osposobljavanje za rad“

            Nepravodobne i neuredne prijave neće se razmatrati.

            Javni poziv bit će objavljen kod Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i na Web stranici Općine Draganić.

 

                                                                                                                                             NAČELNIK

                                                                                                                                Mr. Stjepan Bencetić, dr.med. vet.

Dostaviti:

1.      Hrvatski zavod za zapošljavanje

Područna služba Karlovac

2.      Pismohrana

 

 

 

 

PROSLAVA SVETOG IVANA NA POLJU U ORGANIZACIJI MO LAZINA-FRANJETIĆI...

POČELI RADOVI NA DRAGANIĆKOM DJEČJEM VRTIĆU

Nakon dugotrajnih priprema i ishođenih svih potrebnih dokumenata, te konačnosti njihove pravovaljanosti počeli su intenzivni radovi na preuređenju POŠ Mrzljaki u dječiji vrtić. Radove izvodi „AB gradnja“. Naručitelj radova je vrtić „Didi“,  koji će narednih deset godina skrbiti o našim mališanima. Vrijednost ukupnih radova biti će veća od 2 mil. kuna koje u radove i opremu ulaže vrtić „Didi“. Kako smo i najavljivali radovi će biti završeni do početka nove školske godine, a nakon toga očekujemo i prve mališane u draganićkom vrtiću,  u skladu s našim predviđanjima.

         Hvala svima koji  od samog početka podupiru ovaj projekt," projekt radosti" za naše mališane i njihove roditelje. Hvala gospođi Karmen Pavlic na upornosti i ustrajnosti, kao i Osnovnoj školi Draganić.

         Mladim roditeljima i svim zainteresiranima za vrtić zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju.

Priopćenje za sve zainteresirane roditelje...

"Poštovani,

         Javljamo se sa nekoliko svježih informacija vezano za otvaranje vrtića u Draganiću. Kao što vidite radovi su započeli, te po završetku radova i dobivanja uporabne dozvole vrtić počinje s radom. Otvaranje vrtića planirano je između 01.09.2013. i 15.10.2013., što naravno ovisi i o vremenskim prilikama s obzirom da se radi o građevinskim radovima.

          Ovim putem Vas molimo, ukoliko imate prijatelja ili poznanika koji su zainteresirani za upis djeteta u vrtić, slobodno ih uputite na naše brojeve telefona (01/2750-912; 098/382-538) ili na e-mail adresu: vrtic.didi@yahoo.com . Redovito ćemo Vas izvještavati s novim informacijama.

                                   Lijep pozdrav upućuje Vam ravnateljica Karmen Pavlic."

 

UKLJUČIMO SE U AKCIJU PRIKUPLJANJA POMOĆI NAŠOJ MJEŠTANKI...

      U utorak oko 13 sati u požaru je potpuno izgorjela drvena kuća u naselju Goljak u Draganiću. Niti brzom intervencijom vatrogasaca DVD-a Mrzljaki-Goljak, kojima su se u gašenju priključili i profesionalci JVP Karlovac nije se moglo spasiti ništa,  kuća i sve što se nalazilo u njoj nažalost je u trenu  izgorjelo.  U ovoj tragediji, vlasnica kuće, naša starija mještanka B. Željeznjak nije bila u kući, već je prema saznanjima otišla u Karlovac na liječnički pregled, a kad se vratila naišla je na zgarište.

     Povodom ovog nemilog događaja hitno je sazvana izvanredna sjednica  Općinskog vijeća na kojoj je od strane općine Draganić, a u dogovoru sa vlasnicom Doma za starije i nemoćne osobe u Goljaku  postignut je dogovor da će bez naknade privremeno zbrinuti nesretnu mještanku  B.Ž, na čemu joj Općina izražava zahvalnost, a Općina će mjesečno sufinancirati dio troškova prehrane u iznosu od 300,00 kn.

      Izvidjeti će se mogućnost adaptacije dvorišnih prostorija koje se nalaze na imanju, uz financijsku pomoć Općine za kupnju određenog građevinskog materijala. Također se od strane Općinskog vijeća pozivaju Mjesni odbori na području općine Draganić da se uključe u prikupljanje svekolike pomoći za našu mještanku, kao i svi ostali mještani dobre volje.

HVALA DRAGANIĆU!

Poštovane mještanke i mještani općine Draganić,

drage prijateljice i prijatelji

            Obzirom da nakon 44 mjeseca naših zajedničkih aktivnosti usmjerenih prema boljitku Draganića odlazim iz osobnih razloga (liječenje), a dužnost Načelnika općine u skladu sa zakonom preuzela je dosadašnja moja zamjenica gđa. Barica Turk, koristim ovu prigodu da Vam se zahvalim .

            Svima koji su mi ukazali povjerenje na Izborima i svima koji su mi pomagali na bilo koji način da usprkos općoj, a kod nas svakim danom sve većoj krizi ostvarimo uspješne rezultate na gotovo svim pravcima i područjima djelovanja, te podignemo standarde življenja na višu razinu.

             Uvjeren sam da će se takav trud nastaviti i u buduće, a općina Draganić biti jedna od naprednih Općina EU, kao što i sada spada u srednje razvijene općine RH i najviše je rangirana Općina u Karlovačkoj županiji.

             Očekujem od naših mještana sa pravom glasa da će na dolazećim izborima prepoznati osobe koje nas mogu voditi prema boljitku, te visokim i zahtjevnim standardima EU. Prostora kojem smo  stoljećima  pripadali.

              Obzirom da u krajnosti sve ovisi o ljudima, vjerujem da ćete izabrati mlade, visokoobrazovane, ljude čista obraza i prošlosti, neopterećene, spremne da ostvare željene nam ciljeve. Nadam se  da će mladi ljudi prepoznati potrebu da dio svoje  sadašnjosti ugrade u budućnost, te svoje znanje i sposobnosti, svoju volju i entuzijazam usmjere prema zajedništvu i zajedničkim ciljevima za opće dobro svih naših stalnih i povremenih stanovnika, a Draganić učiniti mjestom ugodnog življenja.

              Posebnu zahvalnost upućujem našim braniteljima. Njihov je doprinos nemjerljiv. To ne smijemo nikada zaboraviti

                                                       Još jednom svima Vam iskreno HVALA!

Neka Svevišnji Gospodin i naš nebeski zaštitnik Sveti Juraj budu uvijek uz Vas,

 Vaše obitelji,

našu jedinu domovinu Hrvatsku i voljeni naš Draganić.

 

                                               Vaš bivši Načelnik:   Josip Tomačić

 

SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE DRAGANIĆ

             U četvrtak, 20.12.2012.g. u prostorijama općine Draganić održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su uz načelnika Josipa Tomačića, zamjenice Barice Turk i predsjednika Općinskog vijeća Ivana Bujana bili nazočni, općinski vijećnici, predsjednici Mjesnih odbora, predstavnici udruga koje djeluju na području općine kao i drugi gosti.

            U svojem obraćanju nazočnima Načelnik je iznio što  je sve u protekloj godini u Općini ostvareno kao i koji su planovi za iduću godinu. Naglasio je kako je vrijeme krize i kako je teško živjeti u ovim vremenima, ipak, naša Općina može biti zadovoljna jer je puno toga odrađeno od zacrtanog plana,  a isto tako je u planu takvim tempom  nastaviti i u novoj godini.

          Za dobru suradnju zahvalio je svim vijećnicima, svim članovima udruga i njihovim predsjednicima, svim djelatnicima u općini Draganić jer bez dobrog timskog rada ovakvi dobri rezultati se sigurno ne bi ostvarili. Zahvalio je i Karlovačkoj županiji koja je  tijekom godine prepoznala potrebe Općine  i poduprla neke projekte, kao i državnim tijelima za sufinanciranje određenih projekata.

         Na kraju ove svečane predblagdanske sjednice Načelnik i Predsjednik Vijeća uputili su čestitku svim nazočnima i njihovim obiteljima, kao i svim mještanima općine Draganić za sretan i blagoslovljen Božić, puno zdravlja i uspjeha u 2013. godini, sa željom da Nova bude još bolja od ove godine.

        Predsjednik Vijeća pozvao je sve nazočne na prigodni domjenak u novouređenu Veliku vijećnicu općine Draganić.

RSS
str. 1 2 3 4 5 >