Kud osovjio drugo mjesto na državnoj smotri 2017.g.

KUD SVETI JURAJ OSVOJIO DRUGO MJESTO NA DRŽAVNOJ SMOTRI IZVORNOG FOLKLORA 2017.G.
KUD SVETI JURAJ DRAGANIĆ OPET NAJBOLJI

„FIJOLICE“ prve u kutini na 12. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske

Po 12. put u Kutini 11.10.2014. održan je Festivalu dječjeg folklora Hrvatske na kojem je nastupilo 16 dječjih skupina podijeljenih u dvije kategorije ovisno o njihovom uzrastu.

Najuspješnija dječja folklorna skupina u kategoriji djece od  10 – 14 godina, prema ocjeni stručnog povjerenstva u sastavu Slavica Moslavac, Naila Ceribašić i Vesna Zorić je dječja skupina „FIJOLICE“ KUD-a „Sv. Juraj“ Draganić.

Prisjetimo se ocjene Gorana Kneževića nakon održane županijske smotre dječjeg folklora u Karlovcu temeljem čega su FIJOLICE predstavljale Karlovačku županiju u Kutini.

Ova brojna dječja skupina izvrsno je izvela svoj program. Tijekom uvodnog pjevanja izvođači su u skladu s svakom novom kiticom popunjavali pozornicu i kad su završili nastala je impresivna scenska slika. Plesove Tancaj crni kos, Sirotica i Rašpa izvedeni su ujednačeno na točnim pozicijama, a postaviti 15 parova u dijagonalu i to kakvu – da je ne bismo bolje ni ravnalom iscrtali predstavlja veliko postignuće voditeljskog rada. Zbilja lijepa izvedba i scenska zamisao.

Valja napomenuti da FIJOLICE već treću godinu za redom predstavljaju Karlovačku županiju na državnim susretima dječjeg folklora, odnosno 2012. i 2013. na dječjim Vinkovačkim jesenima i ove godine u Kutini na Festivalu koji je natjecateljskog karaktera (za razliku od revijalnog susreta u Vinkovcima).

Ovdje treba naglasiti da je i dječji folklorni sastav značajno utjecao na ukupnu ocjenu izvedbe programa.

Čestitke djeci i njihovoj voditeljici Sanji Vrbanić Stanićak. Ujedno zahvaljujemo roditeljima na neprestanoj brizi i suradnji s vodstvom KUD-a. Ova nagrada u velikom dijelu i njihova je zasluga.

Po prvi put, ove godine, Hrvatski sabor kulture, jedan je od pokrovitelja Festivala dječjeg folklora Hrvatske. Prema dogovoru između organizatora Festivala i HSK najuspješnija dječja folklorna skupina Festivala nastupit će na dijelu 21. susretu hrvatskih koreografiranih folklornih ansambala i izvornih folklornih skupina koji će 25. i 26.10.2014. biti održan u Karlovcu. Dakle, FIJOLICE sa svojim programom „Koka perušoka“ nastupit će u našem županijskom središtu na državnom susretu izvornih skupina gdje ih ponovno možete pogledati.

Kultura

Komentari su onemogućeni!

Skip to content