Proslava Dana Općine Draganić 22.04.2022.

U Draganiću je  22.04.2022. svečano obilježen  Dan Općine Draganić , uoči blagdana   Sv. Jurja zaštitnika Općine.

Zahvaljujemo svim načelnicima, gradonačelnicima, zamjeniku županice, a posebno županici Martini Furdek Hajdin te svima nazočnima što su svojom prisutnošću uveličali svečanu sjednicu. Čestitamo obrtima, ustanovama, udrugama i pojedincima kojima su dodijeljena javna priznanja za 2021. godinu.

Zahvalnica je dodijeljena DVD-u Draganići. Godišnja javna priznanja za 2021. godinu za gospodarstvo dobili su Auto Horvat d.o.o. i Servis kućanskih aparata i rashladnih uređaja Frigo-om.

U području kulture nagrade su dobili KUD Sveti Juraj te skupina autorica dramskih tekstova

Javno je priznanje dodijeljeno i Osnovnoj školi Draganići, a počasnom je građankom proglašena Matilda Marković, učiteljica razredne nastave i hrvatskog jezika u OŠ Draganići.

Općinska načelnica je predstavila aktualne projekte Općine Draganić, a to su Katastarska izmjera koja je trenutno u 2. fazi realizacije sveukupne vrijednosti 7.3 milijuna kuna, adaptacija NK Draganića čija je realizirana I. faza u iznosu 157.363,50 kuna, te je prijavljena II faza na natječaj Ministarstva turizma i sporta u vrijednosti 250.000,00 kuna te je planiran otkup zemljišta u vrijednosti 200.000,00 kuna.

Nadalje je istaknula da je 14.04.2022.godine potpisala Ugovor o financiranju projekta Rekonstrukcije DVD-a Draganić iz Mjere 7.4.1. ukupne vrijednosti projekta 4.257.125,00 sa procijenjenim iznosom potpore u visini 3.852.812,00 kn. i naglasila da se odmah kreće sa realizacijom ovog projekta

Prijavljen je i projekt Modernizacije javne rasvjete – III. faza ukupne vrijednosti 645.000,00 kuna. Nadalje je istaknula kako je Općina Draganić u suradnji Karlovačkom županijom i Domom zdravlja Karlovac prijavila projekrealizacijom ovog projektat izrade projektne dokumentacije za „Centar zdravlja Draganić“ u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

U ime svih gradova, nazočnima se obratio Damir Mandić, gradonačelnik grada Karlovca koji je pohvalio dobru suradnju sa svojim prvim susjedima te zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Naposljetku nazočnima se obratila županica Martina Furdek Hajdin koja je istaknula kako Karlovačka županija i Općina imaju izuzetno dobru suradnju te zaželila uspješnu suradnju i što više realiziranih projekata u  budućnosti.

Nakon svečane sjednice , svi uzvanici su posjetili izložbu na temu 55. godina filma Breza koji je sniman na lokacijama Općine u organizaciji Udruge „Zraka“

Proslava je nastavljena godišnjim koncertom KUD-a SV. Juraj Draganići  kojem je nazočila  Županica karlovačke županije Martina Furdek Hajdin  i načelnica Općine Draganić Anica Domladovac.

 

Novosti

Komentari su onemogućeni!

Skip to content