Razvoj turizma u Karlovačkoj županiji

Načelnica Općine Draganić Anica Domladovac ugostila je županicu Martinu Furdek Hajdin koja je podijelila Ugovore korisnicima potpora za turističke projekte. Riječ je Programu unapređenja turizma Karlovačke županije, vrijednog milijun i 200 tisuća kuna, koji se provodio kroz tri mjere: Uređenje, opremanje i označavanje objekata i sadržaja;  Izrada projektne dokumentacije za objekte ili zahvate javne turističke infrastrukture; te Potpore turističkim manifestacijama.

Općina Draganić je temeljem javnog poziva, dobila 50 tisuća kuna za uređenje i opremanje 4 pješačke staze, svaka dužine od 6 do 7 i pol kilometara, te uz pomoć QR koda turistima će biti omogućeno upoznati sve kulturne i povijesne znamenitosti te prirodne ljepote. S obzirom na ograničena sredstva u proračunu, ova sredstva su  vjetar u leđa za pokretanje unapređenja turističke ponude i korištenje  potencijala na području naše općine.

Županica Martina Furdek Hajdin istaknula je kako se od ovih potpora u turizmu očekuje dugoročan efekt te da u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama, gradovima, općinama i privatnim sektorom županija sustavno radi na unapređenju turističke ponude.

Novosti

Komentari su onemogućeni!

Skip to content