Sastanak predstavnika Općine Draganić s roditeljima djece korisnika i predstavnicima  Dječjeg vrtića DIDI

 

Dana 17.siječnja  2023. godine održan je sastanak u prostorijama Dječjeg vrtića DIDI  u Draganiću.

Sastanku je prisustvovala  načelnica Općine Draganić  Anica Domladovac, predsjednik Općinskog vijeća Općine  Antonio Šoštar , ravnateljica vrtića Ida Jakolić, osnivačica vrtića  Karmen Pavlic i roditelji djece polaznika ovoga vrtića.

Povod sastanku je bilo najavljeno povećanje ekonomske cijene vrtića od 1. siječnja ove godine na 300 € (2.260,00 kn) po korisniku i informacija da u općinskom proračunu nisu osigurana  sredstava koja bi pratila najavljeno poskupljenje te tako financijski olakšala roditeljima djece korisnika Dječjeg vrtića.

Načelnica Općine Draganić odgovorno tvrdi da su navodi netočni , jer je u prijedlogu proračuna, a koji je potom i usvojen, planiran veći iznos koji bi djelomično pratio najavljeno poskupljenje. Uz osigurana sredstva, potrebno je izmijeniti i Odluku o sufinanciranju boravka djece s područja Općine Draganić u dječjim vrtićima i obrtima za čuvanje djece od 16.09.2021. godine kojom je trenutno propisano da: Općina Draganić sufinancira dječje vrtiće i obrte za čuvanje djece  50% ekonomske cijene do maksimalno 132,72 €. Iznimno, Općina Draganić, sufinancira dječje vrtiće i obrte za čuvanje djece  koji su na području Općine Draganić 60% ekonomske cijene do maksimalno 142,95 €.

Nakon održane diskusije svih uključenih strana, postignut je dogovor po kojem će najavljena ekonomska cijena iznositi  286,68€ (2.160,00 kn), dok će Općinsko vijeće sazvati izvanrednu sjednicu zbog izrade kriterija i iznosa sufinanciranja.

Novosti

Komentari su onemogućeni!

Skip to content