VELIKI POSJET PLEMENITOJ OPĆINI DRAGANIĆ

Jedan od najslavnijih američkih trenera  posjetio je  Draganić, rodni kraj svojih predaka!

Bill Belichick, slavni trener američkog nogometa nije zaboravio svoje draganićke korjene te je jučer, 03. lipnja  posjetio Općinu Draganić gdje ga je srdačno ugostila načelnica Općine  Anica Domladovac. Baka i djed Billa Belichicka porijekom su iz Draganića, iz kojeg  su krajem 19. stoljeća otišli u SAD, kao i brojni Hrvati tada na valu migracija.

Zajedno s načelnicom Bill, izvornog prezimena Biličić obišao je Draganić,  puteve svojih predaka koje često spominje,  te vidio plemeniti kraj u kojemu žive vrijedni i požrtvovni ljudi baš kao što su bili i njegovi predci. Belichick je tijekom života često s ponosom isticao hrvatsko porijeklo, odnosno korijene svoje obitelji koja je iz Draganića, te tijekom posjete nije skrivao emocije i ponos.

Općina Draganić još je 2017. godine predložila  Billa Belichicka za počasnog građanina Općine što je on u ovom posjetu prihvatio i istaknuo kako će mu biti velika čast postati počasni građanin „ Plemenite Općine Draganić“, kraja  kojeg oduvijek nosi u srcu.

 

Načelnica Općine Draganić Anica Domladovac istaknula je : „Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo ugostili našeg draganićaka iz daleke Amerike, pratili smo njegove sportske uspjehe na koje smo jako ponosni.

Gosp. Bill Belichick, uvijek će biti naš rado viđeni gost!“

 

Novosti

Komentari su onemogućeni!

Skip to content