ŠPORTSKO RIBOLOVNO DRUŠTVO DRAGANIĆ
Još tamo davne 1977. godine, sportski ribiči iz Draganića pridružuju se ŠRD „Korana“ Karlovac kao jedna od 13 podružnica. Bilo je pokušaja da se odvoje i postanu samostalno društvo, ali za to tada nije bilo političke volje.

Tek 1995. godine nakon više burnih sastanaka uspjeli su uvjeriti vodstvo ŠRD „Korana“ Karlovac da su članovi iz Draganića ozbiljni u svom naumu i da misle tako i raditi kao samostalna udruga. Od 01. lipnja 1995. godine prvi puta registrirani su kao sportska udruga građana u Karlovačkoj županiji.

Mlado i ambiciozno društvo započelo je jako aktivno, tako već početkom 1996. godine sudjeluju na KUP natjecanjima općina i gradova u Županiji. Kadetkinje ŠRD Draganića 1998. godine postale su prvakinje Karlovačke županije i izravno se plasirale na završnicu KUP-a HŠRS-a u Đakovo.

Pored zapaženog rezultata kadetkinja ostvarenog u Đakovu, prikupljena su i usvojena iskustva s interesantnog natjecanja pod nazivom „Kak su lovili naši stari „ koje je održano na jezeru Jošava. Od tada do danas članovi ŠRD Draganića svake godine redovito organiziraju natjecanje istog naziva na svojim jezerima.
ŠRD Draganić pored ovog tradicionalnog natjecnja redovito održava i druga natjecanja i manifestacije, a sve u cilju druženja, sporta i ekološko čistih površina.

Turizam

Komentari su onemogućeni!

Skip to content